welkom

Welkom

voorstellen

Even voorstellen

werkwijze

Werkwijze

voorwaarden

Voorwaarden

tarieven

Tarieven

Gastenboek

werkgebied

Werkgebied

Copyright © 2008 - 2016  “SENSI dogcare”

Alle rechten voorbehouden

Kvk.nr. 01125017

   

sensidoggies

SENSI doggies

De roedel

De roedel

                          De roedel

Honden kunnen enorm veel aan elkaar hebben. Ik heb een heel aantal honden zien groeien in  sociaal gedrag door omgang met andere honden .

Een onzekere hond bijvoorbeeld  kreeg steeds meer zelfvertrouwen naarmate ze begon te wennen in de groep. Ze vond het elke keer leuker worden en was na een poosje zelfs veel minder onzeker in de ontmoeting met andere (nieuwe) honden. Een andere hond leerde dat soortgenoten niet alleen acceptabel zijn maar dat het ook heel leuk kan zijn om met ze te spelen…  Ook kunnen honden juist rust vinden bij elkaar. Om dit te zien gebeuren is echt prachtig.

Ik ben van mening dat honden (zoals vele andere dieren) elkaar nodig hebben. Regelmatig contact met soortgenoten is een echte levensbehoefte die niet onderschat moet worden. Een gelukkige hond ontmoet minimaal een paar keer per week (liefst dagelijks) andere honden en is dan “hond onder de honden”!

Doordat ik ruime ervaring heb in honden- en roedelgedrag, kan ik tijdens de wandelingen zorgdragen voor een stabiele roedel. Natuurlijk is het zo dat (bijna) geen dag gelijk is aan de andere, wat betreft de samenstelling van de groep. Veel honden zien elkaar regelmatig, anderen gaan af en toe mee.

In de praktijk levert dit zelden problemen op. Soms moet er even “plaats bepaald worden”, maar meestal gebeurt dit zonder dat je er aktief iets van merkt. Iedere hond heeft zijn eigen plaats binnen de roedel (wat je voornamelijk ziet aan de lager geplaatste honden). Hierdoor ontstaat er rust en duidelijkheid en voelt iedereen zich veilig.

Huisdierenverzorging
contact
contact
Fotoalbum